Türk Hava Kurumu Üniversitesi, Türk Hava Kurumu Havacılık Vakfı tarafından kurulmuştur.

Türk Hava Kurumu Üniversitesi, bünyesinde bulunan 77 adet son teknoloji donanımlı uçak ile Türkiye’nin havacılık eğitiminde en büyük filoya sahip kurumudur.

Bünyesindeki 2 havaalanı (Etimesgut-Ankara yerleşkesi ve Selçuk-İzmir yerleşkesi), 6 tam kapasite hangar (Uygulama laboratuvarı olarak kullanılmak üzere) ve ILS (Aletli İniş Sistemi) cihazlı 2 operatör kulesi (Etimesgut-Ankara ve Selçuk-İzmir) ile Türkiye’de özellikle havacılık alanında altyapısı en geniş ve sağlam üniversitedir.

İzmir Havacılık Meslek Yüksekokulu Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı 2011 yılından beri öğrenci yetiştirmektedir. Program 2013 yılında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirilmiştir.